BEFORE AND AFTER

THE PONTO HOUSE


we're excited to show you the before and after photos of our most recently completed ponto project. This abode by the beach needed a serious upgrade from its former 90's self. Since this project is a second home for our clients, we wanted to give it a makeover, but we needed to be smart about helping manage their design budget, too. 

THE kitchen BEFORE! My dream was to rip the entire thing to pieces and start from scratch, but alas, we needed to ensure our clients were getting the best bang for their buck (and we still had the rest of the house to remodel) we decided to keep the existing cabinets along the back wall and completely rebuild the center island, removing space for a breakfast nook and instead, allowing room for their family to hang out and dine at the island. 

THE kitchen BEFORE!

My dream was to rip the entire thing to pieces and start from scratch, but alas, we needed to ensure our clients were getting the best bang for their buck (and we still had the rest of the house to remodel) we decided to keep the existing cabinets along the back wall and completely rebuild the center island, removing space for a breakfast nook and instead, allowing room for their family to hang out and dine at the island. 

I wanted the kitchen to have personality even though the back cabinets were remaining in place. My solution was to go bold, but remain classic. I found a beautiful dark green (dunn edwards black pool) that looks astonishing and different in the morning, afternoon and evening. I carried a simple subway tile with beveled edging up to the ceiling to give the space a more finished look.

The existing cabinets had no hardware, only brass hinges and finger pulls. We added these rejuvenation knobs and pulls to tie in with the classic look we wanted to achieve. we love the way it turned out. Simple and classic. 

Adding a few special details always give a remodel a unique look. I had our cabinet maker add tongue and groove detail to the side of the new island to give it a modern beach vibe. so long to "BEACH THIS WAY ----->" signs, i hope i never see you again ;)


THE FIREPLACE that hurt my soul. I don't think I need to explain why we didn't like the prior situation. we can't blame the original builder, it was built during the time of backstreet boys and ace of base, everyone was making bad decisions then.  we tore out the carpet and 90's yellow wood flooring and replaced the entire home with beautiful wide plank oak floors. My favorite part of the transformation.

THE FIREPLACE that hurt my soul.

I don't think I need to explain why we didn't like the prior situation. we can't blame the original builder, it was built during the time of backstreet boys and ace of base, everyone was making bad decisions then. 

we tore out the carpet and 90's yellow wood flooring and replaced the entire home with beautiful wide plank oak floors. My favorite part of the transformation.

we ripped that bad boy to pieces and saved its soul by surrounding the fireplace with quartz, added a faux mantle and some new light fixtures. voila. 


THE KIDS BATHROOM we started with Your typical builder grade bathroom, brown cabinets, corian countertop and travertine-style floors.. We kept the same footprint of the bathroom but had the vision of brightening up the room and making it feel fun and funky. 

THE KIDS BATHROOM

we started with Your typical builder grade bathroom, brown cabinets, corian countertop and travertine-style floors.. We kept the same footprint of the bathroom but had the vision of brightening up the room and making it feel fun and funky. 

I took the subway tiles to the ceiling, an inexpensive way to enhance the overall look to an otherwise boring scenario. We had a new custom cabinet made and used cost friendly retro floors to tie it all together. 


THE MASTER BATHROOM we had a slight design challenge in this space because we wanted to keep a his and her vanity, a stand alone shower and tub. We tore everything apart, plopped the shower on the other side of the wall, made it much bigger and gave it an entirely new and fun look. 

THE MASTER BATHROOM

we had a slight design challenge in this space because we wanted to keep a his and her vanity, a stand alone shower and tub. We tore everything apart, plopped the shower on the other side of the wall, made it much bigger and gave it an entirely new and fun look. 

xo,

Vanessa